Esittely

Kennelini on pieni kotikennel järven rannalla lapinläänissä, Ylitornion Mellajärvellä. Kotona oleva lauma koostuu tällä hetkellä viidestä koirasta, kahdesta uroksesta (toinen kastroitu) ja kolmesta nartusta. Etälauman jäseniä on myös sijoitettuna.

Kennelnimi on myönnetty minulle keväällä 2016 ja allekirjoitin kennelliiton kasvattajasitoumuksen samana vuonna.

Ensimmäinen lapinporokoira pentue syntyi keväällä -18 ja suomenlapinkoira pentue kesällä -18.

Kairanlumon kennel lyhyesti:

  • Aloitteleva lappalaiskoirien kasvattaja
  • Suomen kennelliiton sekä rotuyhdistyksen, Lappalaiskoirat ry:n jäsen.
  • Kennelliiton kasvattajakurssi suoritettu hyväksytysti
  • Jalostukseen käyttämäni koirat ovat terveystutkittuja; luustokuvat, silmäpeilaus sekä geenitestit

Pyrin kasvattamaan terveitä ja tervepäisiä perhe -ja harrastus koiria, työkoiria unohtamatta. Minua lappalaiskoirissa kiehtoo mm. niiden kotimaisuus, älykkyys, kestävä ja terve rakenne, hyvä hermoisuus sekä yhteistyöhalukkuus.

Sydäntä lähellä lappalaisten kanssa on paimentaminen niin poroilla kuin lampailla. Kotona pyöritellään omien kanssa hevosia välillä tarhassa ja kesäisin laitumella. Jokainen oma koira on käynyt paimentamassa enemmän tai vähemmän poroja ja lampaita.

Näyttelyissäkin on yritetty käydä mahdollisuuksien mukaan. Pieneksi perinteeksi on muodostunut ystävien kanssa Messarissa käyminen, sinne lähdetään tottakai aina jonkun koiran kanssa.

Asustelen avomieheni kanssa ja koirien lisäksi meiltä löytyy hevosia, pari tallikania ja kissa. Olemme työssä käyviä ja toimimme tukiperheenä. Koirat ovat lähinnä minun harrastus mutta mies on pikku hiljaa pääsemässä hyvällä tohinalla hommiin mukaan.