Kontioharjun Hetta

 
FI36502/16
 
Rotu ja sukupuoli:
Suomenlapinkoira narttu
Väritys:
Musta ruskein ja valkoisin merkein
Kutsumanimi:
Hilppu
Syntymäaika:
04.06.2016
Isä:
Suopunkitytön Ukkoherra
Emä:
Kontioharjun Pipsa
Kasvattaja:
Mirka Huitsi, Kontioharjun Kennel, Pudasjärvi
Omistaja:
Mirka Huitsi, Pudasjärvi
Lonkat:
B/B
Kyynärät:
0/0
Silmät:
Terveet (2/2018)
Polvet:
0/0
Pompen:
Terve
Prcd-PRA:
B Kantaja
DM:
Terve

Hilpun tulo meille onkin hauska juttu erinlaisten surkeiden sattumusten päätteeksi. Alunperin varailin tästä pentueesta itselleni narttupennun jonka kuitenkin pentujen synnyttyä päätin vaihtaa parkin väriseen urokseen. Se uros vain jotenkin iski heti kuvissa. Pentujen ollessa muistaakseni parin viikon ikäisiä, kipeytyi meidän mummo koira Lumo yhtäkkiä jonkin seurauksena. Muoria käytettiin eläinlääkärissä ja kuvissa ja kipujen syyksi selviytyi välimuotoinen lannenikama joka aiheuttaa hermo särkyä. Asioita mietittyäni jouduin ilmoittamaan Mirkalle että en voi pentua ottaa taloon mummokoiraa häiriköimään kun se ei malttaisi olla aloillaan kuitenkaan pennun ollessa meillä. Lumo kun rakasti pentusia yli kaiken.

Pentujen ollessa 10 viikkoisia sain yllättävän puhelun Mirkalta ja hän tarjosi itselleen jättämäänsä narttupentua sijoitukseen. Asia laitettiin vakavaan harkintaan ja isännän kanssa keskusteltiin asiasta ja niin sain alkaa jännäämään, meille muuttaisi pentu!

Lumo vietti tässä kohtaa jo normaalia arkea taas toisten kanssa ulkoillen ja riekkuen ja viettää edelleen, pennun seurasta nauttien. Niin me on alettu Hilpun kanssa etsiskelemään kontaktia ja yhteiseloa arkeen. Joka onkin löytynyt kovin helposti. Pentu pysyy hyvin pihalla eikä edes parhaan kaverin, Hyrrän (kisun) mukaan painele naapurien tontille. Kun lähden itse pihalta Hilppu jää pitämään portaille vahtia vaikka hyvin voisi tulla mukaankin.

Pentueet

Näyttelymenestys