Suopunkitytön Ukkoherra

 
FI43195/11
 
rotu ja sukupuoli:
suomenlapinkoira uros
väritys:
musta vaalein merkein
kutsumanimi:
Ukko
syntymäaika:
17.6.2011
isä:
Anana’s Elämäntapa
emä:
Suopunkitytön Jocca
kasvattaja:
Seija Ollila, kennel Suopunkitytön
omistaja:
Krista Haataja
lonkat:
A/A
kyynärät:
0/0
silmät:
terveet (24.2.2018)
polvet:
0/0 (terveet)
pompen:
terve
prcd-PRA:
A (terve)
DM:
kantaja
Joulukuu 11. 2015

Näyttelymenestys:

28.8.2015 Rovaniemi RN
AVOERI2Raimo Viljanmaa
"Hyvä liike, järeä ja hieman voimakas poskinen pää. Taittokorvat. Rungoltaan sopivan voimakas. Mittasuhteiltaan oikea. Raajat sopivan voimakkaat. Takasissa pihtiä. Turkki voisi olla hieman pystympää. Oikea hännänkanto."
5.12.2015 Helsinki (Messukeskus)
AVOHTuula Pratt
"Suuri, pitkänomainen, hyvin urosmainen. Oikeanmuotoinen pää, melko lähekkäin sijoittuneet silmät häiritsevät ilmettä, raskaat taittokorvat. Hyvä kaula, vankka luusto, enemmän kulmautunut takaa kuin edestä, voimakas runko joka saisi olla lyhyempi. Liikkuu hyvällä drivella, hieman kinner ahtaasti takaa. Hieman alas kiinnittynyt häntä, oikea turkinlaatu, niukasti pohjavillaa."
6.12.2015 Helsinki (Messukeskus)
AVOEHSoile Bister
"Vahva luustoinen maskuliininen uros joka tänään niukassa karvassa. Pitkä kuono, toivoisin paremman ilmeen. Hyvä runko ja raajat, hyvät sivuliikkeet, takaa kinnerahdas. Vaikuttaa hieman hermostuneelta."
22.2.2016 Tornio RN
AVOHMari Lackman
"4v. Kookas, mittasuhteiltaan lähes oikea. Vahva pää. Silmät saisivat olla tummemmat. Voimakkaasti taittuvat korvat. Tiivis, tilava runko. Hieman pitkä lanneosa. Karvapeite ei parhaimmillaan, laatu ok. Liikkuu hieman sidotulla taka-askeleella, kapeahkosti edestä."
2.4.2016 Kemijärvi RN
AVOHMatti Palojärvi
"Musta vaalein merkein, keskikokoa kookkaampi. Mittasuhteiltaan pitkähkö, oikea ilmeinen pää. Lähes luppakorva, voimakas runko. Riittävä raajaluusto ja kulmaukset. Takaraajoissa ulkokierteisyyttä, hyvä karvapeite. Häntä tulisi kiertyä tiukemmin. Oikea liike ja luonne."

Pentueet: 

Ukko tuli meille keväällä 2015 porotilalta. Tilalla ei ollut urokselle käyttöä eikä enään aikaa joten etsivät sille uutta kotia. Alunperin haettiin Ukkeli siskolleni, mutta hänen mies ei koirasta tykännytkään ja mie olin ihastunut koiran mahtavaan luonteeseen niin sovin ent.omistajan kanssa että Ukkeli jää meille. Ja niinhän se jäi, päivääkään en ole tätä päätöstä katunut.

Ukosta on kuoriutunut mitä ihanin sylinalle sisällä, ulkona riittää touhuttavaa ja sielläkin yhteiselon muutoksen on alkanut huomata. Päivä päivältä paremmin Ukko pysyy lenkeillä irti ja tulee kutsusta luokse. Näyttely paikoilla ylenpalttinen ressaaminen on vähentynyt ja äijä käyttäytyy todella hienosti. Haluaisi vain nuuskutella ja tutustua kaikkien kanssa.

Meille tullessaan Ukko tuijotti ja jahtasi kissaa ihan hulluna, nyt se jahtaaminen ja tuijottelu on kissan kanssa leikkiä. Ei tietoakaan enään jahtaamisista.

Paimenena Ukko omaa ihan valtavan työmoottorin ja on ns. ”työnarkomaani”. Kun töihin aletaan sitä ei millään malttaisi lopettaa. Ukolla tulee luonnostaan hyvin vahvana lauman kiertäminen, kääntäminen ja tasapainottaminen. Vilkkaan luonteen vuoksi mulla menee aika että opin lukemaan Ukkoa paremmin, sillä on niin paljon erilainen tyyli paimentaa Miehtaan verrattuna, ja nopeampi. Se myös kerkiää rekisteröidä ihan jokaisen asian mitä lauman ympärillä ja ympäristössä tapahtuu. Laumasta se pitää hyvin huolen ja lukee laumaa koko ajan. Lammaslauman pysäyttää haukulla edestä jos vauhti kiihtyy liian kovaksi.

Upea paimen, kun vaan emäntä oppii lisää omasta koirasta.

12.3.17